Hva er el-overfølsomhet?
El-overfølsomhet er at man får fysiske plager av å bli utsatt for elektromagnetisk stråling. Det er store individuelle forskjeller på hvordan man reagerer på ulike strålekilder. Noen tolererer enkelte kilder greit, men kan reagere kraftig på andre typer strålekilder.
 
El-overfølsomme reagerer ofte både på lavfrekvente og høyfrekvente felt, men ikke alltid like mye. Mange har opplevd å bli akutt el-overfølsom etter en lang samtale i trådløs telefon, mobiltelefon eller intenst arbeid foran PC’en. Andre opplever snikende plager etter lang tids nærvær av høyspentlinje, mobilmast, varmekabler eller klokkeradio på nattbordet.
 
Hvordan og når plagene oppstår varierer fra person til person. Dette er en tilstand som kan ramme alle yrkes- og aldersgrupper. Et økende antall barn blir nå el-overfølsomme. De får problemer med å delta i undervisningen på skolen som i økende grad foregår med trådløs teknologi.
Symptomer på el-sensitivitet
Informasjon til familie og venner

Image

 

Fremhevet innlegg
"Min kropp har reagert på mobilstråling i 25 år"
Gro Harlem Brundtland, tidligere lege, statsminister og leder for Verdens helseorganisasjon. Allerede i 2002 stod Gro Harlem Brundtland frem i Dagbladet...
Les mer
Klipp fra media
Fra NRK 
  • Barn bør være ekstra forsiktige. Statens strålevern anbefaler forsiktighet i barns mobilbruk. – Barn har tynnere hodeskalle og celler under utvikling. De har dessuten et langt liv foran seg, og vi kjenner ikke langtidseffektene, sier forsker.

  • Vi må lære strålevett. Ingen vet hva strålingen fra mobiltelefoner og trådløse nettverk gjør med oss og med barna våre på lang sikt. Nå innrømmer Statens Strålevern at det er grunn til å leve etter et føre-var prinsipp.

  • WHO: – Mobiltelefoner kan gi kreft. Bruk av mobiltelefoner og andre trådløse apparater kan være kreftfremkallende, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

  • Ble kvalm og svimmel av mobilbruk. Stortingspolitiker Tor Andre Johnsen snakket mye i mobiltelefon til daglig. Nå blir han kvalm og svimmel av stråling fra mobiltelefon og trådløse nettverk.

  • Forbyr mobiler i franske skoler. Den franske regjeringen har hatt forbud mot mobiltelefoner i barne- og ungdomskolen siden 2010. NRK omtalte at det er faren for at stråling fører til helseskader som ligger til grunn for regjeringens føre vàr-tiltak. 

Rull til toppen