blank

Trygghetsalarmer for el-overfølsomme

De gamle trygghetsalarmene som er koblet opp mot fasttelefonen forsvinner når kobbernettet legges ned. FELO har  henvendt seg til fire kommuner for å høre hvilke trygghetsalarmer deres servicekontor har valgt som ny løsning. De har alle valgt et trådløst system som standard, og tilbyr ikke kablet løsning. Vi vil tro at dette gjelder de fleste kommuner.

Det er likevel håp for deg som er avhengig av en kablet løsning.

Modellen CareIP® Mobile fra Cerium (tidligere DORO) kan kobles opp mot IP-telefon på kablet Internett. Modellen finner du her: Careium CareIP® Mobile er en komplett digital trygghetstelefon og trygghetsalarm

Slik er løsningen
CareIP® Mobile tilbyr en fullstendig digital, fremtidssikker løsning, og kan kommunisere enten via GSM, GPRS eller IP/Internett. Hvis man velger IP/Internett, kan alarmen kables, slik at man unngår strålingen.
Dette forutsetter at du har en fasttelefon som kan kables til IP telefoni.

Vær klar over at dersom internett er nede, f.eks. ved strømbrudd, går alarmen over til å sende via GSM. De første minuttene vil den da sende trådløse signaler for å sjekke kontakten med GSM, så blir den «død» igjen etter ganske kort tid.

Dette bør du gjøre
Hvis du eller en pårørende som du besøker trenger en trygghetsalarm, vil første skritt være å ta kontakt med kommunens servicekontor. Informer om at du er el-overfølsom og ikke tåler signalene de trådløse alarmene sender ut. Fortell at strålingen gjør deg syk, og at du derfor søker om å få modellen CareIP® Mobile og hjelp til å kable denne.

FELOs inntrykk er at kommunene ikke har noen standard prosedyre for denne type «spesial- søknader», at det kan løses via en telefonsamtale men det kan jo variere fra kommune til kommune.

FELO har utformet et brev
Dersom kommunens servicekontor krever dokumentasjon på din el-overfølsomhet, kan du sende dem et standardbrev som FELO har skrevet.
 Dersom du trenger brevet tilsendt kan du ringe kontakttelefonen (33 48 13 00, fredager kl.10 – 14), så sender vi det i posten. 

CareIP® Mobile er mest sannsynlig noe dyrere i innkjøp enn den kommunene har som standard. Du kan da tilby deg å betale mellomlegget.

NB! Det er viktig at du informerer montøren som kommer om at du ikke tåler trådløse signaler, og at alarmen derfor må kobles til din kablede IP telefon.

Lykke til

Her er brevet som FELO har utformet

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet