AMS-klagen er sendt til Den europeiske menneskerettsdomstolen

Det var advokatfirmaet Schjødt AS som sendte klagen til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg på vegne av åtte personer bosatt i Norge.

Saken gjelder tvangsinnføringen av nye strømmålere som gir mange mennesker helseplager. Saken har vært oppe både i Halden tingrett og i Borgarting lagmannsrett, og en anke til Høyesterett ble forkastet tidligere i år. Dermed finnes det ingen flere muligheter i norsk rett.

Det er et trangt nåløye å komme gjennom i EMD, de fleste sakene blir avvist.  Men å sende saken til EMD er absolutt verdt forsøket, mener Aksjonen “Vi tar smartmålerne for retten” og de mange personene som har bidratt til finansieringen gjennom en innsamling.

– Med klagen til EMD har vi nådd en milepæl, men vi er ikke ved veis ende: Om klagen slippes inn for behandling, går vi en spennende og enda en krevende periode i møte! sier Einar Flydal.

Aksjonen takker de rundt 2000 hjelperne som har bidratt helt siden 2018 med små og store beløp som har gjort det mulig å belyse saken og føre den for domstolen.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet